Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj

Rendelhető
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Borsmenta gyógyszerkönyvi illóolaj
Gyógyszerkönyvi minőség, megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.
Erős, mentolos
10 ml
Felvillanyoz, ösztönöz, Erősiti a Bika és Oroszlán csillagjegyek személyiségjegyeit
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Mentha piperita
2 840 Ft
A vásárlás után járó pontok: 28 Ft

A menta körülbelül 25-30 fajtát összefoglaló növényféle, a Lamiaceae családból, majd minden kontinensen elterjedt és létezik egy sor hibrid is. Közülük a legértékesebb a mentha spicata és a mentha aquatica keresztezéséből származó borsmenta.

Részletek
Gyógyszerkönyvi minőség, megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.
Adatok
Eredete
mentol, menton, mentofurán, mentil-acetát, limonén
Jól kombinálható
citrom, citromfű, eukaliptusz, kakukkfű, levendula, rozmaring, teafa
Helyettesíthető
kerti izsóp, esetleg más menta fajok (fodormenta, macskamenta).
Cikkszám
727853
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Inhalálás céljára 3 – 5 cseppet adjunk kb. 250 ml vízhez, majd tegyük a párologtatóba. Permetezésre 10 csepp fodormenta olaj egy csésze vízhez a permetezőbe. Permetezés előtt rázzuk össze! Fürdőhöz pár csepp fodormenta olajat keverjünk el egy evőkanálnyi vízben is oldódó hordozóanyagban (tej, méz, glicerin) majd keverjük a fürdővízbe. Zuhanyozáshoz elegendő 3 – 4 csepp fodormenta olajat egy textildarabra csöppenteni és azt elhelyezni a zuhanytálcában. A felszálló gőze frissítő hatású. Szájvíznek, öblögetőnek 3 – 4 csepp fodormenta olajat keverjünk el kanálnyi alkoholban, majd adjuk egy csészényi vízhez. Egy alkalommal legfentebb két evőkanálnyival öblögessünk, majd köpjük ki! Helyi használatra (masszázs, bedörzsölés) 5 – 10 %-os hígításban használjuk, de mindenképp 20 % alatt! Orrkenőcsben, orrcseppben a fodormenta olaj töménysége ne haladja meg az 5 %-ot! Belsőleges használatra elsősorban száraz drogja (teafű) ajánlott: 3-6 g szárított mentalevél egy csésze forrázathoz. Ahol engedélyezett belsőleg, 10 csepp fodormentaolajnál ne fogyasszunk többet naponta, több részletben sem! Permetezésre 10 csepp borsmenta olaj egy csésze vízhez a permetezőbe. Permetezés előtt rázzuk össze! Fürdőhöz pár csepp borsmenta olajat keverjünk el egy evőkanálnyi vízben is oldódó hordozóanyagban (tej, méz, glicerin) majd keverjük a fürdővízbe. Zuhanyozáshoz elegendő 3-4 csepp borsmenta olajat egy textildarabra csöppenteni és azt elhelyezni a zuhanytálcában. A felszálló gőze frissítő hatású. Szájvíznek, öblögetőnek 3-4 csepp borsmenta olajat keverjünk el kanálnyi alkoholban, majd adjuk egy csészényi vízhez. Egy alkalommal legfentebb két evőkanálnyival öblögessünk, majd köpjük ki! Helyi használatra (masszázs, bedörzsölés) 5-10% os hígításban használjuk, de mindenképp 20 % alatt! Orrkenőcsben, orrcseppben a fodormenta olaj töménysége ne haladja meg az 5 %-ot! Belsőleges használatra elsősorban száraz drogja (teofü) ajánlott: 3-6 g szárított mentalevél egy csésze forrázathoz. Ahol engedélyezett belsőleg, 10 csepp fodormentaolajnál ne fogyasszunk többet naponta, több részletben sem!

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Inhalálás céljára 3-5 cseppet adjunk kb. 250 ml vízhez, majd tegyük a párologtatóba. Permetezésre 10 csepp borsmenta olaj egy csésze vízhez a permetezőbe. Permetezés előtt rázzuk össze! Fürdőhöz pár csepp borsmenta olajat keverjünk el egy evőkanálnyi vízben is oldódó hordozóanyagban (tej, méz, glicerin) majd keverjük a fürdővízbe. Zuhanyozáshoz elegendő 3-4 csepp borsmenta olajat egy textildarabra csöppenteni és azt elhelyezni a zuhanytálcában. A felszálló gőze frissítő hatású. Szájvíznek, öblögetőnek 3-4 csepp borsmenta olajat keverjünk el kanálnyi alkoholban, majd adjuk egy csészényi vízhez. Egy alkalommal legfentebb két evőkanálnyival öblögessünk, majd köpjük ki! Helyi használatra (masszázs, bedörzsölés) 5-10% os hígításban használjuk, de mindenképp 20 % alatt! Orrkenőcsben, orrcseppben a borsmenta olaj töménysége ne haladja meg az 5 %-ot! Belsőleges használatra elsősorban száraz drogja (teofü) ajánlott: 3-6 g szárított mentalevél egy csésze forrázathoz.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom