Levendula gyógyszerkönyvi illóolaj

Nicht auf Lager
Levendula gyógyszerkönyvi illóolaj
Gyógyszerkönyvi minőség, megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.
Tiszta, virágos
10 ml
Pihentet, kikapcsol, csillapít.
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Lavandula angustifolia
3 940 Ft
Bonuspunkte: 39 Ft

A levendula egy örökké zöld bokor, keskeny egyenes szürkés-zöldes levelekkel, sok szára van, mindenik végét illatos kékes-lila virágok díszítik.
Néhány levendulafajta vadon terem a mediterrán vidékeken, legfontosabb levendulatermesztő helyek pedig Bulgáriában és Franciaországban működnek.
Neve a latin "Lavare" szóból ered, ami mosást jelent, mivel a rómaiak sűrűn használták a fürdési szokásaikhoz.

Beschreibung

A levendula virágokat az ókori Rómában a nyilvános fürdők illatosítására használták.
A friss vagy száraz virágokat szétszórták a különböző termek padlóin, rajtuk járva összezúzták őket, úgy, amikor valaki arra járt, érezhette finom illatokat.
Ősrégi idők óta a levendula hatásos rovarriasztónak bizonyult parfümökben, kölnivizekben vagy szárazon. Csokorba kötötték a lélek nyugtatására.
A levendulát sokan összetévesztik a lavandával, egy más fajhoz tartozó, igénytelenebb sőt hibrid növénnyel, amelynek aromája a kevésbé tájékozottak számára is érezhető módon eltér.

Daten
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti a Halak, Rák, Mérleg, Nyilas, Bak csillagjegyek személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
borsmenta, citrom, citromfű, eukaliptusz, kakukkfű, kamilla, pacsuli, rozmaring, szegfűszeg és teafa olajokkal.
Artikel-Nr.
756657
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Nyugtató, elalvást segítő, alvásminőséget javító. Oldja a szorongást, erősíti a lelki egyensúlyt. Enyhíti az ideges eredetű szívpanaszokat. Antimikrobiális, gyulladásgátló. Bőrön váladékozó sebek lemosására, ekcéma, dermatitisz, napégés ápolására alkalmas. Enyhíti a migrénes fejfájást. Tápcsatornai görcsoldó, emésztésjavító. 

Népi gyógyászat vízhajtásra, szíverősítésre is ajánlja. Rovar és molyriasztóként is beválik, sőt megelőzheti tetvek megtelepedését a hajban.

A levendula és illóolaja az egyik legtöbbet vizsgált és alaposan dokumentált gyógynövény és anyag. A széles körű és évszázadokra visszatekintő tapasztalatok mellett laboratóriumi- és állatkísérletek, farmakológiai és humán vizsgálatok is alátámasztják hatásait.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

 Párologtatóban, aromalámpában vagy aromadiffuzorban élvezhetjük nyuhgtató, alvásjavító hatását. Permetőzőből az ágyneműt is bepermetezhetjük a kellemesen friss illatért és nyugtató hatásért.  Nyugtató hatása fürdőolajként is érvényesül. Apró bőrsérüléseken (szúrt, metszett sebek, rovarcsípés) megpróbálkozhatunk 1 csepp hígítatlan levendulaolajjal is, amit hagyunk a seben megszáradni. Csak abban az esetben, ha érzékenység, allergia biztosan kizárható!

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom