Fahéj 100% természetes illóolaj

In stock
Stock:
Fahéj 100% természetes illóolaj
Fahéj 100% természetes illóolaj
Fahéj 100% természetes illóolaj
Fahéj 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Erős, átható
10 ml
Erősítő, lelket megújító hatása van. Afrodiziákum, erősíti a libidót és javítja a szexuális teljesítményt.
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Cinnamonum zeylanicum
Támogatja a Napfonat (Manipura)  energiaáramlását.
1 260 Ft
Bonus point : 13 Ft

A fahéj a legrégibb idők óta Indiából, Kínából és Egyiptomból importált fontos kereskedelmi árucikk volt.
Aromáját főképpen fűszerként értékelték, porrá őrölve forralt borba és szerelmi bájitalokba keverték, masszázshoz használták.
Belsőleg pedig fájdalomcsillapításra, gomba- és, vírusölőként, féreghajtóként fogyasztották.

A fahéj illóolaj erős, megfelelő hígítás nélkül maró hatással van a bőrre, viszont számos előnyös tulajdonságát értékesítik a masszázskészítményekben, az aromaterápiában és a parfümkészítésben.

Details

TULAJDONSÁGAI:
Antibakteriális és gombaellenesszámos emberi megbetegedést okozó baktérium és gomba ellen (ortometoxi-fahéjaldehid). Öblögetőként hatásos szájnyálkahártya, íny-, torok- és mandulagyulladásban, a garat gyulladásos állapotaiban. Helyileg a bőrön fertőzések, gyulladások, rovarcsípés és pattanások ellen hatásos borogatás lehet. Emésztésjavító, görcsoldó, szélhajtó hatású (fahéjaldehid). Enyhíti a stressz szervekre gyakorolt hatásait, a stresszhormonok okozta gyomorfekélyt és „szívidegesség” tüneteit is beleértve. Állatkísérletek igazolták vércukorcsökkentő hatását, humán megfigyelések egyelőre nem egyértelműek. Emellett vérkeringésfokozó, átmelegítő hatású. pszichésen oldja a feszültséget, javítja a közérzetet, elűzi a gondokat. A NÉPI GYÓGYÁSZAT emellett menstruáció elősegítésére, afrodiziákumként és reumás fájdalmak enyhítésére is ajánlja.

Info
Eredete
Két fahéjas fajta, a ceyloni (cinnamomum zeylanicum) és kassziafahéjfa (Cinnamomum cassia) kérgéből és leveleiből is nyernek illóolajat vízgőzdesztillációval.
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti az Ikrek, Skorpió, Nyilas és Bak csillagjegyek személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
A levél olaja grépfrúttal, kakukkfüvel, levendulával, rozmaringgal, szegfűszeggel. A kéreg olaja ezek mellett narancs, szerecsendió és ylang-ylang olajokkal is.
Helyettesíthető
Cédrus, feketebors, szegfüszeg, szerecsendió.
Article No.
549348
Additional products
Similar products
Opinions
Be the first to review this product!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Belsőleges alkalmazása legtöbb szerző szerint kerülendő! Egyes országokban  nagy hígításban (1 csepp 2 kávéskanál vivőanyagban) való átmeneti fogyasztását diszpepsziás  panaszok idején engedélyezik. Külsőleges alkalmazása bőrőn hasonló nagy hígításban (1 csepp 2  kávéskanál vivőanyagban). 1 – 2 csepp olaj folyékony szappanhoz, tusfürdőhöz, samponhoz  adagolható illatosítás, fertőtlenítés céljára. Ezt azonban ne hagyjuk hosszasan a bőrön, hanem mossuk  le. Inhalálás, légfrissítés céljára 1 – 2 cseppnél többet ne használjunk egyszerre. Zsebkendőre,  textiliára is csöppenthető, amiből napközben többször szippanthatunk. 

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Erős bőr- és nyálkahártya irritáló – fürdővízbe, nagy testfelületre nem ajánlott. Várandóság és szoptatás alatt kerülendő, belsőleges fogyasztása ilyen esetekben határozottan ellenjavallott. Gyermekkori alkalmazása vitatott; 6 éves kor alatt biztosan kerülendő. Állatkísérletekben nagy túladagolásban májkárosító hatást dokumentáltak. Humán megfigyelésekben ez nem igazolódott. Magyarországon az OGYÉI a fahéj drogját kockázattal alkalmazható gyógynövényként minősíti.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom