Novinky
Zsálya 100% természetes illóolaj
Skladom

A zsálya (Salvia) régóta hírnevet szerzett a brit gyógynövénylexikonokban, mint egy olyan szer, amely javítja a memóriát.

Alapanyaga
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Illat
Fűszeres, szúrós, erős illat, zöld savas jegyekkel
Kiszerelés
5 ml
Érzelmek
Erősíti a lelkierőt, bizakodást, önbizalmat ébreszt.
Jegye
Szív – fejjegyű, közepes erősségű illat
Latin neve
SALVIA LAVANDULAEFOLIA
1 590 Ft
Porovnanie
K obľúbeným
Bonusové body: 16 Ft
Odporúčam
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Belsőleges fogyasztásra a szárított drogból főzet (tea) készítése javasolt: 2,5 g-ot 100 ml vízzel leforrázva, és 5 percet lefedve hagyni. Ilyen főzet gargalizálásra és öblögetésre is használható szájüregi, fogíny és torokgyulladásban, valamint sebes, gyulladt bőr lemosására. Illóolajából öblögetés céljára 1 cseppet tegyünk 100 ml vízbe. Külsőleges alkalmazásra 0,4%-ra hígított (3 csepp 2 evőkanálnyi bázisolajhoz) zsályaolajat használjunk. Izomlazító fürdőnek 4 – 6 csepp zsályaolajat keverjünk el evőkanálnyi mézben, tejszínben, kókusztejben, tejben és adjuk a fürdővízhez. Zsíros haj ápolására egyszerre felhasználandó hajsampon mennyiségéhez adjunk 1 – 2 csepp zsályaolajat. Alaposan masszírozzuk a fejbőrbe, hagyjuk rajta kb. 5 percig, majd alaposan mossuk le.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Allergia, érzékenység előfordul. Első használat előtt bőrpróba elvégzése javasolt. Kerüljük a zsályaolaj hígítatlan és/vagy belsőleges használatát. Epilepsziában ellenjavallott. Gyermekek számára (6 év alatt), várandós és szoptatós anyáknak nem javasolt. olaj vagy tinktúra túladagolása mérgezést okozhat: hányás, hányinger, zavartság, hasi görcsök, epileptiform izomgörcsök jelentkeznek. Főzetében a zsíroldékony α-tujon nem megy át, így mérgezés gyakorlatilag nem jelentkezik. Előbbiek miatt Magyarországon az OGYÉI a zsályaolajat a kockázattal alkalmazható esszenciális olajok közé sorolja.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom