Római kamilla 100% természetes illóolaj

Nincs raktáron
Római kamilla 100% természetes illóolaj
Római kamilla 100% természetes illóolaj
Római kamilla 100% természetes illóolaj
Római kamilla 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Friss, gyümölcsös, aromás, szénás illat
2 ml
Oldja a szorongást, a lelki feszültséget.
Szívjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Anthemis nobilis
3 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft

A római kamilla, más néven nemes pipitér (Chamaemelum nobile) az őszirózsafélék (Asteraceae) családjába tartozó gyógynövény.

Hagyományosan görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásáért alkalmazzuk.

Részletek

TULAJDONSÁGAI:
Gyulladáscsökkentő és görcsoldó – hasi és menstruációs görcsök ellen is hatásos. Serkenti az emésztést, májvédő – májregeneráló, májműködést serkentő, epehajtó hatású. Szélhajtó. Bőrápoló. Oldja a lelki feszültséget, segít ellazulni. Körültekintéssel és helyenként terhesség idején isalkalmazható!

Adatok
Eredete
A virágzat vízgőzdesztillációjával nyerik
Jól kombinálható
Borsmenta, citrom, citromfű, eukaliptusz, grépfrút, indiai citromfű, muskotályzsálya, pacsuli, teafa, tömjén
Helyettesíthető
Levendula, kamilla.
Cikkszám
490638
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Belsőlegesen emésztésjavításra, hasi panaszok és görcsök, valamint menstruációs görcsök ellen elsősorban a szárított virágzatból készült főzet ajánlott. E célra naponta 3 – 12 g. szárított római kamillából készítsünk 1 – 3 csészényi főzetet, amit a nap folyamán elkortyolgatunk. Lazító, nyugtató hatása jól érvényesül párologtatóból, aromalámpából elpárologtatva 2 – 3 cseppet. Hasonló hatású légfrissítő, nyugtató permetet készíthetünk 15 csepp római kamillaolajat adva 2 evőkanálnyi vízhez. A kamillaolajat ne tegyük müanyag flakonba, használjunk üveg szóróedényt. Naponta párszor permetezhetünk vele, akár gyerekszobában is. Minden permetezés előtt alaposan rázzuk fel. Bedörzsölésre, masszírozásra 3 csepp római kamillaolajat keverjünk el 1 kávéskanálnyi bázisolajban, amit a fájó, görcsölő testrészre masszírozunk. Kamillaolajos talpmasszázs kifejezetten relaxáló hatású. 1 csepp kávéskanalanként izgatott kisgyermek megnyugtatására is alkalmas. Borogatás céljára meleg, de nem forró vízbe mártott textiliára cseppentsünk 1- 2 csepp római kamilla olajat, és helyezzük 10 percre a fájós testrészre. Nyugtató, görcsoldó fürdőt készíthetünk, ha egy kád fürdővízhez egy csészényi keserűsót adunk, és valamilyen vízben is oldódó hordozóanyagban (méz, tej, tejszín, nem illatosított folyékony szappan vagy tusfürdő) elkevert 10 csepp római kamilla olajat.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Parlagfűallergiával keresztallergiát adhat. Egyéni érzékenység is  előfordul. Első használat előtt bőrpróba javasolt. Főzetét várandós és szoptatós anyák is  fogyaszthatják. 

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom