Kakukkfű 100% természetes illóolaj

Nincs raktáron
Kakukkfű 100% természetes illóolaj
Kakukkfű 100% természetes illóolaj
Kakukkfű 100% természetes illóolaj
Kakukkfű 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Jellegzetes erős kakukkfű illat
10 ml
Erősíti az idegeket, támogatja a határozottságot, önkifejezést
Szív – fejjegyű, erőteljes intenzitású illat
Thymus vulgaris
1 540 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft

A kakukkfű illóolaj széles spektrumú baktérium- és gombaölő, hasznos a bőrápoló készítményekbe, bőrgyulladásokra, gombásodásra, pattanásra. Fellazítja a bőrt, serkenti a mickrokeringést, felfrissíti az idegrendszert, nagy segítség a légzőrendszer számára is.

 

Felhasználható párologtatásra, inhalálásra, szájvíz vagy akár bőrápoló, kozmetikai termékek készítéséhez.

Részletek

TULAJDONSÁGAI:
Antiszeptikus, bőr- és nyálkahártya fertőtlenítő (sebek, pattanások, furunkulus). Emésztés- és étvágyjavító. Gyulladásgátló és görcsoldó (gyomor-bélcsatorna, hörgők, izom-izület). Köptető és köhögéscsillapító. Az egyik legerősebb természetes hatóanyag felső és alsó légúti fertőzésekben, asztmában. Vérszegénységben, legyengülés idején általános erősítő, élénkítő. Erősíti az idegeket, támogatja a határozottságot, önkifejezést. Táplálja a hajat, csökkenti a hajhullást. A NÉPI GYÓGYÁSZAT reumaellenes fürdőként is ajánlja

Adatok
Eredete
Több kakukkfű fajta leveleinek, virágos hajtásainak vízgőzdesztillációjával nyerik
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti a Vízöntő csillagjegy személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
borsmenta, citrom, citromfű, levendula
Helyettesíthető
citromfű, levendula, rozmaring, szegfűszeg, teafa.
Cikkszám
887922
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Reumaellenes fürdőt csak az érintett testrész megmerítésével alkalmazzunk. 3 – 5 csepp kakukkfű olajat keverjünk el 4 evőkanálnyi mézben, tejben, tejszínben, esetleg nem illatosított folyékony szappanban. Ezt adjuk hozzá egy lavór meleg, de nem forró vízhez. Ebbe merítsük az érintett testrészt 10-15 percre. Reumaellenes borogatást készíthetünk, ha ugyanennyi kakukkfű olajat (3-5 csepp) 2-3 evőkanálnyi mézben, tejben, tejszínben elkeverünk, majd egy langyos vízzel megnedvesített vattapamacsra, sminklemosó kendőre kenjük. Ezt helyezzük 10 – 15 percre a fájó testrészre. Előnyös, ha ezt egy száraz ruhával (törölköző) letakarjuk úgy, hogy a nedves textiliát mindenhol eltakarja (párakötés). Hajkondicionáló készítése: 5 csepp kakukkfűolajat keverjünk el 1 – 2 csészényi bázisolajban. Ezt alaposan masszírozzuk a fejbőrünkbe 10 percen át, majd hagyjuk rajta egy órányi időre. Utána mossuk le és öblítsük át alaposan. Több héten át naponta ismételjük meg. Ha viszketést, kiütést, irritáció tüneteit érzékeljük, függesszük fel az alkalmazást. Inhalálás céljára egyszerre ne használjunk 3 – 4 csepp olajnál többet a párologtatóba. Belsőleg használjunk inkább kakukkfüvet, mint fűszert vagy szárított kakukkfűből készült forrázatot (teát). Ehhez csapott kávéskanálnyi szárított kakukkfüvet forrázzunk le 1 – 2 dl forró, de már nem lobogó vízzel. Ilyenből napi 2 – 3 adagot fogyaszthatunk.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Vérnyomásemelő – ezért magasvérnyomás mellett kerülendő. Várandós, szoptató anyák számára, csecsemőknek és kisdedeknek ellenjavallott. Epilepsziában szintén ellenjavallott. Bőr irritációt okozhat, ezért külsőleges, helyi alkalmazás céljára csak hígítva, kisebb felületeken javasolt. Fürdővízben való alkalmazása (teljes testfelület!) kerülendő. Első alkalmazást megelőzően bőrpróba elvégzése javasolt.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom