Citronella 100% természetes illóolaj

Nicht auf Lager
Citronella 100% természetes illóolaj
Citronella 100% természetes illóolaj
Citronella 100% természetes illóolaj
Citronella 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Erőteljes citromos illat, friss, édeskés, enyhén virágos illat, zöldes aljegyekkel
10 ml
Élénkít, frissít, javítja a kedélyállípotot, segíti a rossz élmények feldolgozását
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Cymbopogon winterianus
1 540 Ft
Bonuspunkte: 15 Ft

Java-típusú Citronella néven is ismert, az illatszeriparban kiválóként értékelt illóolaj erősen citromillatú; jó választás szappanokba, légfrissítő spray-be, rovarriasztó készítményekbe, dezodorokba. Gazdagon tartalmaz fertőtlenítő, tisztító és gyulladáscsökkentő hatású összetevőket.
A szoba levegőjébe szórva javítja a közérzetünket, felfrissíti a levegőt.

Beschreibung

TULAJDONSÁGAI:
Antibakteriális és gombaölő tulajdonságai arra alkalmas felületek és párologtatóban levegő fertőtlenítésére teszi alkalmassá. Antiszeptikus hatása kedvező felső légúti megbetegedésekben, influenzában, náthában, arc- és homloküreg gyulladásban. Kifejezetten riasztó hatású a repülő rovarokra. Macskák sem kedvelik az illatát – így e házikedvencek természetes és kíméletes úton tarthatók távol bútoroktól, virágcserepektől, stb. Mivel e hatása rövidebb ideig tart, mint a szintetikus rovarriasztóké egyszerre kisebb mennyiségekben, de gyakrabban alkalmazandó. Bőrön kis felületek fertőtlenítésére, rovarcsípések ellátására is alkalmas. Emellett enyhe hűsítő, izzadásgátló hatása is van. Párologtatva hatásosan semlegesíti a kellemetlen szagokat. Borogatásként, bedörzsölésként vérbőséget okozó hatásával meggyorsítja az izomfáradtság, izomláz elmúlását, csökkenti az izomfájdalmakat. Kis mennyiségben fejfájáscsillapító, migrénellenes. Mentálisan segít a figyelem összpontosításban, támogatja az elmélyült gondolkodást, meditálást – különösen alkalmas autóvezetés, munkavégzés idején. Pszichésen élénkít, frissít, javítja kedélyállapotot, segíti a rossz élmények feldolgozását.

Daten
Eredete
Gőzlepárlásával nyert illóolaj
Artikel-Nr.
130897
Bewertungen
Sei der erste der eine Bewertung schreibt!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Párologtatóban, aromadiffuzorban általában 4 – 5 csepp citronellaolajat cseppentsünk, amihez legfennebb 2-3 csepp más esszenciális olajat adhatunk, kívánt hatás szerint. Rovarriasztás céljára 5 – 10 %-os permet is használható (32 - 64 csepp citronella olaj 30 ml vízben). Azonban ilyen esetekben ne feledkezzünk meg a szobalevevegőt belélegző kisgyermekek, kistestű házikedvencekre gyakorolt hatásáról! Masszírozásra, bedörzsölésre kb. 2,5% hígításban alkalmazzuk (2-3 csepp egy kávéskanályni, vagy 7 – 8 csepp egy evőkanálnyi bázisolajban). Bőrre, fertőtlenítés, rovarcsípés vagy izzadásgátlás céljára vizes permet készíthető: 12 – 15 csepp citronellaolajat adjunk egy permetező flakonban 30 ml vízhez. Minden használat előtt alaposan felrázandó!

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Jelentős mellékhatásokat nem ismerünk. Túl hosszas vagy túl nagy mennyiség belégzése okozhat fejfájást. Allergia nem gyakori, de előfordul. Hígítatlanul bőrfelületen ne alkalmazzuk. Egyetlen halálos mérgezést ismerünk: egy kisgyermek citronella olaj tartalmú rovarriasztó elfogyasztását követően vesztette életét. Bőrpróba elvégzése indokolt, különösen első használatot megelőzően.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom