Tömjén 100% természetes illóolaj

In stock
Stock:
Tömjén 100% természetes illóolaj
Tömjén 100% természetes illóolaj
Tömjén 100% természetes illóolaj
Tömjén 100% természetes illóolaj
Alapanyaga
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Illat
Balzsamos, édes-fűszeres illat, keleties jegyekben gazdag aroma
Kiszerelés
5 ml
Érzelmek
Megnyugtatja az elmét fokozza a meditatív állapotot
Jegye
Bázisjegyű, közepes intenzitású illat
Latin neve
Oleum olibani (Boswellia Serrata)
Az AYURVEDA szerint
Koronacsakra (Szahaszrára) felsőrendű kozmikus energiák iránti megnyitásában segít.
2 300 Ft
Bonus point : 23 Ft

A tömjén baktericid, fertőtlenítő, sebgyógyító, antireumatikus, feszültség- és görcsoldó hatású, csillapítja az ízületi fájdalmakat, gátolja az agydaganat növekedését. A tömjénolajnak bőrfiatalító hatást tulajdonítanak. Svájcban a tömjénkészítményeket gyógyszernek ismerték el.

A tömjén a magyar népi hiedelemvilágban elterjedt rontáselhárító.

Details

TULAJDONSÁGAI:
Fertőtlenítő és gyulladásgátló hatású – légúti megbetegedésekben (hörghurut, nátha, influenza, szinuszitiszek, köhögés, torok és gégegyulladás, asztma), és húgyúti infekciókban. Nehezen gyógyuló sebek, gyulladt bőr lemosására, borogatására alkalmas. Érösszehúzó, vérzéscsillapító hatású – csökkenti a kis sérülésekből származó vérzéseket (aranyeres vérzés, orrvérzés, vérző fogíny). Idegnyugtató hatású. Fokozza a meditatív hangulatot.

Info
Eredete
Az indiai tömjénfa gyantájának alkoholos kivonatolásával nyerik
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti a Halak, Rák, Oroszlán, Szűz, Nyilas és Bak csillagképek személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
Bazsalikom, bergamott, cédrus, geránium, kamilla, muskotályzsálya, szegfűszeg, vanilia
Helyettesíthető
Erdei fenyő, eukaliptusz. Légzéskönnyítő hatásában bergamott, eukaliptusz, izsóp, teafa pótolhatja. Idegnyugtatásra a levendula, kamilla, narancsvirág, ylang-ylang hasonló.
Article No.
639863
Opinions
Be the first to review this product!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Légfrissítésre, inhalálásra cseppentsünk 4 csepp tömjénolajat a megfelelő mennyiségű vízbe aromalámpába, párologtatóba, aromadiffuzorba. Frissítő permetet is készíthetünk 20 – 25 csepp tömjénolaj 200 – 300 ml vízhez, és töltsük be permetező flakonba. Minden permetezés előtt alaposan rázzuk fel. permetezhetjük a levegőbe, szőnyegre, lakástextiliákra. Borotválkozás utáni balzsam céljára fél csésze kókuszzsírhoz adjunk 8-10 csepp tömjénolajat (adhatunk hozzá további 5 csepp teafa, 5 csepp levendulaolajat is).

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Kizárólag külsőleges használatra. Egyéni érzékenység, allergia nem ritka. Használat előtt bőrpróba javasolt. Helyileg sose alkalmazzuk hígítatlanul. A tömjénolaj használata biztonságos. Mellékhatásokat csak a gyantából készült szájon át szedhető formulák túladagolása során ismerünk.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom