Fahéj 100% természetes illóolaj
Skladom

A fahéj a legrégibb idők óta Indiából, Kínából és Egyiptomból importált fontos kereskedelmi árucikk volt.
Aromáját főképpen fűszerként értékelték, porrá őrölve forralt borba és szerelmi bájitalokba keverték, masszázshoz használták.
Belsőleg pedig fájdalomcsillapításra, gomba- és, vírusölőként, féreghajtóként fogyasztották.

A fahéj illóolaj erős, megfelelő hígítás nélkül maró hatással van a bőrre, viszont számos előnyös tulajdonságát értékesítik a masszázskészítményekben, az aromaterápiában és a parfümkészítésben.

Alapanyaga
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Illat
Erős, átható
Kiszerelés
10 ml
Érzelmek
Erősítő, lelket megújító hatása van. Afrodiziákum, erősíti a libidót és javítja a szexuális teljesítményt.
Jegye
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Latin neve
Cinnamonum zeylanicum
Az AYURVEDA szerint
Támogatja a Napfonat (Manipura)  energiaáramlását.
1 260 Ft
Porovnanie
K obľúbeným
Bonusové body: 13 Ft
Odporúčam
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Belsőleges alkalmazása legtöbb szerző szerint kerülendő! Egyes országokban  nagy hígításban (1 csepp 2 kávéskanál vivőanyagban) való átmeneti fogyasztását diszpepsziás  panaszok idején engedélyezik. Külsőleges alkalmazása bőrőn hasonló nagy hígításban (1 csepp 2  kávéskanál vivőanyagban). 1 – 2 csepp olaj folyékony szappanhoz, tusfürdőhöz, samponhoz  adagolható illatosítás, fertőtlenítés céljára. Ezt azonban ne hagyjuk hosszasan a bőrön, hanem mossuk  le. Inhalálás, légfrissítés céljára 1 – 2 cseppnél többet ne használjunk egyszerre. Zsebkendőre,  textiliára is csöppenthető, amiből napközben többször szippanthatunk. 

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Erős bőr- és nyálkahártya irritáló – fürdővízbe, nagy testfelületre nem ajánlott. Várandóság és szoptatás alatt kerülendő, belsőleges fogyasztása ilyen esetekben határozottan ellenjavallott. Gyermekkori alkalmazása vitatott; 6 éves kor alatt biztosan kerülendő. Állatkísérletekben nagy túladagolásban májkárosító hatást dokumentáltak. Humán megfigyelésekben ez nem igazolódott. Magyarországon az OGYÉI a fahéj drogját kockázattal alkalmazható gyógynövényként minősíti.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom