Neroli 100% természetes illóolaj

Nincs raktáron
Neroli 100% természetes illóolaj
Neroli 100% természetes illóolaj
Neroli 100% természetes illóolaj
Neroli 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Virágos, jellegzetes
5 ml
Oldja a feszültséget, javítja a kedélyt
Szívjegyű, közepes intenzitású illat.
Citrus aurantium
Támogatja a Szívcsakra (Anáhata) energiaáramlását.
1 660 Ft
A vásárlás után járó pontok: 17 Ft

Hagyományosan szicíliai eredetűnek tartják; a narancsvirágolajat számos nyelven Nerolinak nevezik, amely nevet állítólag Nerola hercegnője után kapta.

GYÓGYSZERKÖNYVI DROG: A VIII. Magyar és 9-0 Európai
Gyógyszerkönyvben a szárított narancsvirág bimbó (Aurantii amari flos) és illóolaja (Neroli aetheroleum) is elismert gyógyhatású.

Részletek

TULAJDONSÁGAI:
Fertőtlenít. Görcsoldó – enyhíti a menstruációs görcsöt. Javítja az emésztést és étvágyat. Enyhe afrodiziákum, erősíti a nemi késztetést. Serkenti a bőrsejtek szaporodását. Pszichésen oldja a feszültséget, javítja a kedélyt. Enyhíti az ideges eredetű szívpanaszokat és álmatlanságot. csökkenti a változókor okozta panaszokat (fejfájás, nyugtalanság, szívpanaszok).

Adatok
Eredete
Narancsfélék (Citrus aurantium, Citrus bigaradia) virágbimbóinak vízgőzdesztillációjával nyerik.
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti a Szűz csillagjegy személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
Bergamott, citrom, narancs, jázmin, szantálfa
Helyettesíthető
Illatában a narancs. Pszichés hatásában a bergamott, geránium, kamilla, levendula, ylang-ylang.
Cikkszám
883097
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Inhalálás céljára 2 – 4 csepp narancsvirág olajat cseppentsünk párologtatóba,  aromalámpába. 1 – 2 csepp olaj egy  nedves zsebkendőn vagy textilián, a közelünkben elhelyezve hasonló hatású lehet. Bőrápolás és  görcsoldó masszírozás céljára hígítsuk kb. 1%-osra (6-7 csepp narancsvirágolaj 2 evőkanálnyi  bázisolajhoz). Arcápolásra egy jól átnedvesített nedvszívó textiliára csöppentsünk 2 csepp  narancsvirágolajat és alaposan töröljük át vele az arcunkat naponta kétszer (lefekvés előtt és ébredés  után) és ezt ne mossuk le. Ápolja a bőrt, finom illatú és a közérzetet is javítja. 

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Fotoszenszibilizál. A narancsvirág illóolajjal kezelt bőrfelületet 12 órán át védjük napfénytől, szoláriumtól. Csecsemők számára nem ajánlott. Hígítatlan alkalmazása irritálhatja a bőrt. Allergia előfordul. Első használat előtt bőrpróba elvégzése javasolt.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom