Szegfűszeg 100% természetes illóolaj

Nincs raktáron
Szegfűszeg 100% természetes illóolaj
Szegfűszeg 100% természetes illóolaj
Szegfűszeg 100% természetes illóolaj
Szegfűszeg 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Erős, átható
10 ml
Fokozza az étvágyat, csökkenti a nyomasztó emlékek hatását, nyitottá tesz az újdonságra
Szívjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Eugenia caryophyllata
1 540 Ft
A vásárlás után járó pontok: 15 Ft

A szegfűszeg fa az indonéz szigetvilágban honos.
A keleti világ által rég óta használt értékes fűszert, a szegfűszeget a virágbimbókból készítik: a zsenge virágbimbókat leszedik és napon megszárítják.
A szegfűszeg az egyik legrégebbi és legelterjedtebb fűszer, különleges aromájának és gyógyító tulajdonságainak köszönhetően már az ókorban értékesnek számított.
Napjainkban a bimbókból vagy a levelekből kinyerhető, eugenolban rendkívül gazdag szegfűszeg illóolaj felhasználása, sokrétű jótékony hatásának köszönhetően,
igen sokoldalú: a szájsebészetben, kozmetikában, esszenciaként parfüm készítéshez és különböző fertőzések gyógyításában: légúti, emésztőrendszeri, húgyúti és bőrfertőzések esetén.

Részletek

TULAJDONSÁGAI:
Fertőtlenítő (száj, garat, sebek), antibakteriális, gomba- és vírus ellenes. (Vírusellenes hatása csak toxikusan magas dózisoknál érvényesül – gyakorlatban nem kihasználható!).Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító (fogfájás!!!). Fokozza a libidót. Javítja az emésztést, fokozza az étvágyat. Csökkenti a nyomasztó emlékek hatását, nyitottá tesz az újdonságra.

Adatok
Eredete
A szegfűszegfa bimbóinak vízgőzdesztilációjával nyerik.
Jól kombinálható
borsmenta, citrom, grépfrút, levendula, muskotályzsálya, rozmaring.
Helyettesíthető
kakukkfű, pacsuli, római kamilla, teafa.
Cikkszám
722834
Kiegészítő termékek
Hasonló termékek
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Inhalálás céljára 3 – 5 csepp szegfűszegolajat tegyünk aromalámpába, párologtatóba, stb. Felső légúti megbetegedések megelőzésére, tünetek enyhítésére alkalmas. Külsőleges helyi alkalmazás céljára 2 csepp szegfűszegolajat keverjünk el egy kávéskanálnyi bázisolajban. Gyulladáscsökkentő, átmelegítő hatású. mellkasra bedörzsölve csökkenti a köhögési ingert, enyhíti az orrdugulást. Fogfájásra, lokális fájdalomra keverjünk 1-2 csepp szegfűszegolajat 12 csepp bázisolajjal. Mártsunk bele egy vattapamacsot, amit a fájós fogunkra, vagy fájdalmas területre helyezünk. Hagyjuk rajta 10 – 15 percig. Szükség szerint ezt 3 óránként megismételhetjük. Fürdővízhez adjunk 1 evőkanálnyi tejben vagy mézben elkevert 8 – 10 csepp szegfűszegolajat, hogy egy gondűző, átmelegítő fürdőt kapjunk. A fürdő ideje 15 – 20 perc legyen.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Magas hatóanyagtartalma bőrirritáló, vele szembeni allergia sem ritka. Használat előtti tesztelése indokolt. Sose alkalmazzuk hígítatlanul. Máj és vesebetegség esetén kerülendő. Ne használjuk belsőleg! Terhességben, szoptatás idején nem javasolt. Gyermekeken való alkalmazása vitatott – biztonsági okokból nem javasolt.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom