Narancs gyógyszerkönyvi illóolaj

Vyprodáno
Narancs gyógyszerkönyvi illóolaj
Gyógyszerkönyvi minőség, megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.
Friss, édes-savanykás gyümölcsös illat
10 ml
Felélénkít, felderít
Fejjegyű, közepes illatintenzitású olaj.
Citrus aurantium
1 990 Ft
Bonusový bod: 20 Ft

A narancsolaj a citrusfélék közé tartozó narancs illóolaja, amely már egészen az ókortól kezdve van jelen az orvoslás és a szépészet számos területén,
hiszen alkalmazhatósági területei igen szélesek, és míg régen igazi luxuscikknek számított, napjainkban az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb illóolajok közé tartozik.
Erős nyugtató, ugyanakkor hangulatjavító, újra feléleszti az életerőt.

Podrobnosti

Gyógyszerkönyvi minőség, megfelel a PhEur (Európai gyógyszerkönyv) előírásainak.

Údaje
Eredete
A keserűnarancs (Citrus aurantium) külső héjából (epikarpium) hidegsajtolással nyert 100%-ban természetes, gyógyszerkönyvi tisztaságnak megfelelő illóolaj.
Jól kombinálható
más citrus olajokkal, fahéj, geránium, muskotályzsálya, neroli, szegfűszeg és szantálfa olajokkal.
EAN číslo
233967
Názor
K produktu se nikdo nevyjádřil
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

Javítja az emésztést, segíti az epeürülést. Mindenfajta emésztési panaszra kedvező hatású. Kiegyensúlyozza az étvágyat: szünteti az étvágytalanságot, de a túlevést is gátolja. Előnyös szer fogyókúrák kiegészítésére. A nagy tisztaságú narancsolaj belsőleges fogyasztása több országban engedélyezett, Magyarországon nem. Légtérben párologtatva enyhe fertőtlenítő, jótékony hatású megfázásos, légúti megbetegedések panaszainak csökkentésére. Fertőtlenítő hatású - szájvíz, öblögető formában is hatásos. Táplálja és ápolja a száraz, repedezett bőrt. Illata oldja a rossz közérzetet, felfrissít, javítja a kedélyt és derűssé tesz. Csökkenti a fáradtságérzetet. Nagy előnye, hogy gyermekszobában is használható. Külsőleges testpermetként lázcsillapító hatású.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Párologtatóban, aromalámpában, inhalátorban is használható – akár kisgyermekek szobáiban is. Lázcsillapításra testpermet formájában alkalmazható. kisgyermekek szájüregének, fogínyének gyulladásos eseteiben szájvíz készíthető vele. Bármely kortól alkalmazható, mikortól a gyerek nem nyeli le! Vivőolajokban hígítva száraz, repedezett, de nem nedvező, nem sebes vagy vérző bőrfelületre borogatásként, vagy bedörzsölőszerként használható. Élénkítő-frissítő masszázsolajok öszzetevője lehet.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom