Blog

10 illóolaj ami megvéd a szúnyogoktól
12
Máj

Rég nem látott szúnyoginvázióval nézünk szembe mostanában, de ha csak a szokásos nyári mennyiséget kell elviselnünk, azt sem nézhetjük tétlenül.

Aki a boltban kapható vegyszeres szúnyog- és rovarriasztóknál természetesebb megoldásokra vágyik, annak adunk néhány illóolajos tippet.

MI az a neem olaj?
08
Máj

A neem olaj erős parazitaellenes, baktériumellenes és rovarriasztó hatásáról híres. Különleges összetételének köszönhetően, a kozmetikában a problémás bőr ápolására használják, olyan bőrbántalmak esetén mint: az akne, ekcéma, pikkelysömör, fertőzések, szemölcsök, herpesz, tetvesség, gombásodás.

Rovarriasztás természetesen?
06
Máj

Rovarriasztás természetesen?

A nap első sugaraival megjelentek az első vérszívók is. Célszerű készülni rovarriasztóval, ha vízparti sétát vagy erdei túrát tervezünk. Már a városi parkokban is találnak menedéket a szúnyogok és kullancsok: fákon, bokrokon, fűben is előszeretettel megbújnak prédára lesve.

Mi az a sztearin? A kozmetikumaidban és a gyertyákban is megtalálható
08
Márc

A sztearin vagy sztearinsav egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, mely megtalálható a rágógumitól kezdve, a krémeken és szappanokon át egészen a háztartásban használt gyertyákig.

Cikkünkből megtudhatja, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik és milyen területeken használható a sztearinsav:

Mit tud a só?
06
Márc

A só gyógyászati felhasználása (haloterápia) nem túl régi hagyományokra nyúlik vissza. Ugyan már középkorban felfigyeltek arra, hogy a sanyarú munkakörülmények ellenére a sóbányászok sokkal jobb és tartósabb egészségnek örvendhettek, mint más bányákban csákányozó társaik.

 

 

Az illóolajok használata bőrön keresztül
16
Febr

Illóolajok használata bőrön keresztül

Bőrünk a legnagyobb szervünk. A bőrön keresztül bevitt illóolajok apró molekulái a keringés révén eljuthatnak a nyirok és véráramba, így attól függően, hogy milyen olajat használunk, ezeken keresztül regenerálnak, méregtelenítenek, ellazítanak, vagy akár stimulálnak. Amennyiben bőrön keresztül alkalmazza az illóolajokat, mindig végezzen bőrtesztet a saját biztonsága érdekében.

Az illóolajok használata belégzéssel
16
Febr

Különleges légkört teremthetünk illóolajok párologtatásával. Bizonyos illóolajokat használhatunk arra, hogy frissítő, élénkítő, serkentő, összpontosítást segítő-, vagy akár nyugtató, harmonizáló légkört teremtsünk. Használhatjuk az illatokat arra, hogy pihentető hangulatot idézzünk elő, segítsen nekünk összpontosítani a tanulásnál vagy akár megtisztíthatjuk vele a helyiség levegőjét, vagy a betegszobát.

Hogyan használjuk biztonságosan az illóolajokat?
10
Febr
Az illatok, az illóolajok ősidők óta fontos szerepet játszanak érzelmeink, és jó lelkiállapot fokozásában. Mivel az illatokat és az érzéseket azonos agyfélteke azonosítja, ezért bizonyos illatok régi érzéseket, emlékeket is felidézhetnek. 
Mi az Ayuorveda?
02
Febr

Az ájurvéda (szanszkrit: आयुर्वेद; jelentése: „az élet tudománya” vagy „a hosszú élet gyakorlata”; átírásváltozata: AyurvedaIndia több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere, amelyet látnokok és szent emberek (ríszik) hoztak létre és természettudósokkal együtt megfigyelésekkel, kísérletekkel és meditációval fejlesztették évezredeken keresztül. Egyfajta alternatív gyógyászatnak tekinthető. A részletesen kidolgozott eljárásokat az i.e 5. századtól kezdve jegyezték le szanszkrit nyelven. Eredményeit a mai napig széles körben felhasználják Indiában és Délkelet-Ázsiában.

Felhasznált irodalom
31
Aug

Felhasznált irodalom

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában
04
Nov

Különféle illóolajok egyes személyeknél érzékenységet, allergiás tüneteket válthatnak ki. Amikor egy illóolajat előszőr használunk, ajánlatos előtte 24 órával egy bőrtapaszos tesztet végezni.

A méhviaszgyertya tisztítja a levegőt?
01
Szept

Jelentős javulás asztmás betegeknél
Csak a 100 %-ban méhviaszból készült gyertya a megfelelő!

A méhviaszról
11
Aug

A méhviasz egy természetes viasz, melyet a mézet termelő méhek (az Apis nembe tartozó méhfajok) állítanak elő.

Szójagyertyák koromképződése
01
Jún

Csak egy tudományos tanulmány található, amely összehasonlítja a szója gyertyák égési tulajdonságait a paraffin és a méhviasz gyertyákkal. Ezt a tanulmányt - A hidrogénezett szójaolajból készült gyertyák égési jellemzői - Karamatollah Rezaei és munkatársai végezték, és a Journal of the American Oil Chemists Society 2002. augusztusi számában publikálták.

Gyertya és mágia,  spiritualitás és fényforrás
01
Jún

A gyertya talán a legősibb világító eszközünk. A fáklyák, és a kezdetleges gyertyák talán már a tüzet ismerő ősember viskójában ott világítottak. Ami pedig ennyire ősi, az egy idő után megtelik valamiféle misztikus, önálló "élettel".

Mi az illóolaj
11
Máj

Az illóolaj bizonyos növényekből különböző eljárásokkal nyert, szobahőmérsékleten maradék nélkül elillanó folyadék.

 

Mese az illóolajokról
03
Máj

Egy hindu mese szerint történt egyszer, hogy egy fiatalasszony felkereste a bölcset, hogy mérget kérjen tőle az anyósa számára, mert az kiállhatatlan, veszekedős volt, megkeserítette az életét.