Blog

10 illóolaj ami megvéd a szúnyogoktól

Rég nem látott szúnyoginvázióval nézünk szembe mostanában, de ha csak a szokásos nyári mennyiséget kell elviselnünk, azt sem nézhetjük tétlenül.

Aki a boltban kapható vegyszeres szúnyog- és rovarriasztóknál természetesebb megoldásokra vágyik, annak adunk néhány illóolajos tippet.

Holanne
Holanne
2022.05.08 09:35
MI az a neem olaj?

A neem olaj erős parazitaellenes, baktériumellenes és rovarriasztó hatásáról híres. Különleges összetételének köszönhetően, a kozmetikában a problémás bőr ápolására használják, olyan bőrbántalmak esetén mint: az akne, ekcéma, pikkelysömör, fertőzések, szemölcsök, herpesz, tetvesség, gombásodás.

Holanne
Holanne
2022.05.06 09:20
Rovarriasztás természetesen?

Rovarriasztás természetesen?

A nap első sugaraival megjelentek az első vérszívók is. Célszerű készülni rovarriasztóval, ha vízparti sétát vagy erdei túrát tervezünk. Már a városi parkokban is találnak menedéket a szúnyogok és kullancsok: fákon, bokrokon, fűben is előszeretettel megbújnak prédára lesve.

Mi az a sztearin? A kozmetikumaidban és a gyertyákban is megtalálható

A sztearin vagy sztearinsav egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, mely megtalálható a rágógumitól kezdve, a krémeken és szappanokon át egészen a háztartásban használt gyertyákig.

Cikkünkből megtudhatja, pontosan milyen tulajdonságokkal rendelkezik és milyen területeken használható a sztearinsav:

Holanne
Holanne
2022.03.06 01:49
Mit tud a só?

A só gyógyászati felhasználása (haloterápia) nem túl régi hagyományokra nyúlik vissza. Ugyan már középkorban felfigyeltek arra, hogy a sanyarú munkakörülmények ellenére a sóbányászok sokkal jobb és tartósabb egészségnek örvendhettek, mint más bányákban csákányozó társaik.

 

 

Az illóolajok használata bőrön keresztül

Illóolajok használata bőrön keresztül

Bőrünk a legnagyobb szervünk. A bőrön keresztül bevitt illóolajok apró molekulái a keringés révén eljuthatnak a nyirok és véráramba, így attól függően, hogy milyen olajat használunk, ezeken keresztül regenerálnak, méregtelenítenek, ellazítanak, vagy akár stimulálnak. Amennyiben bőrön keresztül alkalmazza az illóolajokat, mindig végezzen bőrtesztet a saját biztonsága érdekében.

Holanne
Holanne
2022.02.16 09:26
Az illóolajok használata belégzéssel

Különleges légkört teremthetünk illóolajok párologtatásával. Bizonyos illóolajokat használhatunk arra, hogy frissítő, élénkítő, serkentő, összpontosítást segítő-, vagy akár nyugtató, harmonizáló légkört teremtsünk. Használhatjuk az illatokat arra, hogy pihentető hangulatot idézzünk elő, segítsen nekünk összpontosítani a tanulásnál vagy akár megtisztíthatjuk vele a helyiség levegőjét, vagy a betegszobát.

Hogyan használjuk biztonságosan az illóolajokat?
Az illatok, az illóolajok ősidők óta fontos szerepet játszanak érzelmeink, és jó lelkiállapot fokozásában. Mivel az illatokat és az érzéseket azonos agyfélteke azonosítja, ezért bizonyos illatok régi érzéseket, emlékeket is felidézhetnek. 
Holanne
Holanne
2022.02.02 05:28
Mi az Ayuorveda?

Az ájurvéda (szanszkrit: आयुर्वेद; jelentése: „az élet tudománya” vagy „a hosszú élet gyakorlata”; átírásváltozata: AyurvedaIndia több mint ötezer éves hagyományos, természetes orvostudományi rendszere, amelyet látnokok és szent emberek (ríszik) hoztak létre és természettudósokkal együtt megfigyelésekkel, kísérletekkel és meditációval fejlesztették évezredeken keresztül. Egyfajta alternatív gyógyászatnak tekinthető. A részletesen kidolgozott eljárásokat az i.e 5. századtól kezdve jegyezték le szanszkrit nyelven. Eredményeit a mai napig széles körben felhasználják Indiában és Délkelet-Ázsiában.

Holanne
Holanne
2021.08.31 21:58
Felhasznált irodalom

Felhasznált irodalom

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában

Különféle illóolajok egyes személyeknél érzékenységet, allergiás tüneteket válthatnak ki. Amikor egy illóolajat előszőr használunk, ajánlatos előtte 24 órával egy bőrtapaszos tesztet végezni.

A méhviaszgyertya tisztítja a levegőt?

Jelentős javulás asztmás betegeknél
Csak a 100 %-ban méhviaszból készült gyertya a megfelelő!

Holanne
Holanne
2021.08.11 09:28
A méhviaszról

A méhviasz egy természetes viasz, melyet a mézet termelő méhek (az Apis nembe tartozó méhfajok) állítanak elő.

Holanne
Holanne
2021.06.01 09:25
Szójagyertyák koromképződése

Csak egy tudományos tanulmány található, amely összehasonlítja a szója gyertyák égési tulajdonságait a paraffin és a méhviasz gyertyákkal. Ezt a tanulmányt - A hidrogénezett szójaolajból készült gyertyák égési jellemzői - Karamatollah Rezaei és munkatársai végezték, és a Journal of the American Oil Chemists Society 2002. augusztusi számában publikálták.

Gyertya és mágia,  spiritualitás és fényforrás

A gyertya talán a legősibb világító eszközünk. A fáklyák, és a kezdetleges gyertyák talán már a tüzet ismerő ősember viskójában ott világítottak. Ami pedig ennyire ősi, az egy idő után megtelik valamiféle misztikus, önálló "élettel".

Holanne
Holanne
2021.05.11 17:34
Mi az illóolaj

Az illóolaj bizonyos növényekből különböző eljárásokkal nyert, szobahőmérsékleten maradék nélkül elillanó folyadék.

 

Holanne
Holanne
2021.05.03 17:34
Mese az illóolajokról

Egy hindu mese szerint történt egyszer, hogy egy fiatalasszony felkereste a bölcset, hogy mérget kérjen tőle az anyósa számára, mert az kiállhatatlan, veszekedős volt, megkeserítette az életét.