Levendula 100% természetes illóolaj

Vyprodáno
Levendula 100% természetes illóolaj
Levendula 100% természetes illóolaj
Levendula 100% természetes illóolaj
Levendula 100% természetes illóolaj
100%-os tisztaságú természetes illóolaj
Tiszta, virágos
10 ml
Pihentet, kikapcsol, csillapít.
Fejjegyű, erőteljes intenzitású illat.
Lavandula angustifolia
Támogatja a Torokcsakra (Vishuddha) energiaáramlását.
1 260 Ft
Bonusový bod: 13 Ft

A levendula egy örökké zöld bokor, keskeny egyenes szürkés-zöldes levelekkel, sok szára van, mindenik végét illatos kékes-lila virágok díszítik.
Néhány levendulafajta vadon terem a mediterrán vidékeken, legfontosabb levendulatermesztő helyek pedig Bulgáriában és Franciaországban működnek.
Neve a latin "Lavare" szóból ered, ami mosást jelent, mivel a rómaiak sűrűn használták a fürdési szokásaikhoz.
A levendula virágokat az ókori Rómában a nyilvános fürdők illatosítására használták.
A friss vagy száraz virágokat szétszórták a különböző termek padlóin, rajtuk járva összezúzták őket, úgy, amikor valaki arra járt, érezhette finom illatokat.
Ősrégi idők óta a levendula hatásos rovarriasztónak bizonyult parfümökben, kölnivizekben vagy szárazon. Csokorba kötötték a lélek nyugtatására.
A levendulát sokan összetévesztik a lavandával, egy más fajhoz tartozó, igénytelenebb sőt hibrid növénnyel, amelynek aromája a kevésbé tájékozottak számára is érezhető módon eltér.

Podrobnosti

TULAJDONSÁGAI:
Nyugtató, elalvást segítő, alvásminőséget javító. Oldja a szorongást, erősíti a lelki egyensúlyt. Enyhíti az ideges eredetű szívpanaszokat. Antimikrobiális, gyulladásgátló. Bőrön váladékozó sebek lemosására, ekcéma, dermatitisz, napégés ápolására alkalmas. Enyhíti a migrénes fejfájást. Tápcsatornai görcsoldó, emésztésjavító. NÉPI GYÓGYÁSZAT vízhajtásra, szíverősítésre is ajánlja. Rovar és molyriasztóként is beválik, sőt megelőzheti tetvek megtelepedését a hajban.

Údaje
Eredete
A virágok és virágbimbók vízgőz desztillációjával nyerik.
Csillagjegyekre gyakorolt hatás
Erősíti a Halak, Rák, Mérleg. Nyilas, Bak csillagjegyek személyiségjegyeit.
Jól kombinálható
Borsmenta, citrom, citromfű, eukaliptusz, kakukkfű, kamilla, pacsuli, rozmaring, szegfűszeg, teafa
Helyettesíthető
Izsóp, muskotályzsálya, rozmaring.
EAN číslo
847044
Webstránka výrobce / produktu
doplňky
Podobné produkty
Názor
K produktu se nikdo nevyjádřil
ADAGOLÁS, ALKALMAZÁS:

A levendula tea hatásai jórészt megegyeznek az illóolaj hatásaival. Belsőleges fogyasztásra (emésztésjavítás, vízhajtás, szívidegesség ellen) elsősorban ezt válasszuk. 1 – 2 kávéskanál szárított levendulát forrázzunk le 100 – 200 ml vízzel és hagyjuk állni 4 – 5 percet. Szükség esetén kockacukorra cseppentve 1 – 4 csepp olajat (testtömegtől függően) is elfogyaszthatunk alkalomszerűen. Nyugtató fürdőt is készíthetünk szárított levendulából (20 – 50 g forrázva 200 – 300 ml vízzel) és a fürdővízhez öntve. Permet készítéséhez 5-7 csepp levendulaolajat adjunk 150- 200 ml vízhez egy permetezőben. Ezt használhatjuk légfrissítőként naponta párszor szétpermetezve, de elalvás előtt az ágynemű bepermetezésével a kellemes illat mellett a pihentető alvást is segíti. Permetezés előtt alaposan rázzuk fel! Hasonló hatást érhetünk el 1- 2 cseppel a párnán, vagy 5 – 6 cseppet a hálószobában párologtatóban, aromalámpában vagy aromadiffuzorban alkalmazva. Apró bőrsérüléseken (szúrt, metszett sebek, rovarcsípés) megpróbálkozhatunk 1 csepp hígítatlan levendulaolajjal is, amit hagyunk a seben megszáradni. Csak abban az esetben, ha érzékenység, allergia biztosan kizárható.

ELLENJAVALLATOK, FIGYELMEZTETÉSEK:

Fotoszenszibilizál – az olajjal kezelt bőrfelületet 12 óráig ne tegyük ki napfénynek, szoláriumnak. kemoterápiával egyidőben ne használjuk semmilyen formában. Allergia, bőr irritáció előfordulhat. Bár hígítatlan alkalmazása és belsőleges fogyasztása sem szigorúan ellenjavallott, de ne éljünk vissza ezzel! Legfentebb ritkán, alkalomszerűen vagy nagyon kis bőrfelületen folyamodjunk ehhez. Nyugtató hatása miatt autóvezetés, gépkezelés, figyelmet igénylő munka idején kerüljük használatát. Várandós, szoptató anyák és kisgyermekek is alkalmazhatják.

Biztonsági adatok, használat során fontos óvintézkedések:

Általános szabály: ajánlott az alkalmazás előtt 24 órával letesztelni az illóolajakat tartalmazó készítményeket a könyök belső hajlatán
a bőr számára maró hatású illóolaj, kizárólag hígítva használandó!

Kérjük olvassa el:

A tolerancia teszt, bőrpróba, felhasználás a kozmetikában.

Részletek az illóolajak biztonságos használatáról
- vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön
- ellenjavallt a terhesség első harmadában
- tartsuk távol a gyerekektől
Külső használatra; belső használatra csak szakorvos vagy aromaterapeuta tanácsára és felügyelete alatt ajánlott

A termékinformációk és használati utasítások kizárólag oktatási céllal kerülnek közzétételre, és nem tartalmaznak minden létező felhasználási lehetőséget, óvintézkedést, sem az összes lehetséges interakciót, összeférhetetlenséget vagy lehetséges mellékhatást. Az információk érvényesnek és megbízhatónak tartott forrásokból származnak, legjobb tudásunk szerint helytállóak és részletesek, de nem teljes körűek, pontosságuk nem garantálható. Nem vállalunk felelősséget a hiányos információkért vagy az oldalon előforduló esetleges hibákért, de folyamatosan dolgozunk a megadott információk javításán és kiegészítésén. A termékek és az információk nem szolgálnak egészségi állapot felmérésére vagy betegség diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére és nem ajánlott annak helyettesítőjeként alkalmazni. Bármilyen terápiás célú felhasználás esetén forduljon szakorvoshoz.

Felhasznált irodalom